About us

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Matlamat blog ini diwujudkan adalah sebagai media pertukaran dan perkongsian maklumat di kalangan masyarakat Malaysia yang sedang menetap di Sheffield atau bagi mereka yang sedang membuat perancangan untuk ke sini bagi tujuan yang pelbagai. Selain itu, bekas warga Sheffield juga boleh mengetahui aktiviti-aktiviti dan perkembangan terkini masyarakat Malaysia yang masih berada di Sheffield.

Blog ini telah diwujudkan pada 2007 dan dikemaskinikan dari semasa ke semasa oleh AJK Biro Penerangan dan Maklumat PMPMS.

Segala komen dan usul adalah sangat dialu-alukan dan boleh diajukan terus kepada moderator di rothman84@yahoo.com. Hanya komen yang bernas dan positif sahaja akan disiarkan untuk tatapan pembaca. Kami berharap agar blog ini akan memberi informasi yang bermanfaat kepada semua pembaca.

Advertisements

14 Comments »

 1. Fauzana Abdullah said,

  Assalamualaikum….mohon pertolongan untuk saya dapatkan rumah sewa untuk kami 4 beranak. Tak tau mcmana nak cari..InsyaAllah dtg utk intkae Sept. nanti. Terima kasih.

  • mysheffield said,

   Salam. maaf atas kelewatan reply. Saya sudah maklumkan perkara ini kepada AJK PMPMS untuk diambil tindakan. Untuk maklumat lanjut, boleh berhubung terus dengan Timbalan Penghulu kita, zamali dan cc kan email tersebut kepada penghulu dan ajk logistik. maklumat email mereka ada di blog ini, bawah tab AJK PMPMS 09/10.

 2. sm fairuz said,

  Assalamualaikum pada sesiapa yang berkenaan.
  Minta bantu kami mencari rumah sewa untuk kami 3 sekeluarga di sheffield. Anggaran sewa dalam 350-500 pound. Saya tak pasti berapa yang perlu kami peruntukan utk rumah sewa disana. Sekira tak keberatan harap pihak PMPMS dpt bantu kami yang dirancang tiba pertengahan Sept. email saya smfiras@gmail.com

  • mysheffield said,

   Saya sudah maklumkan perkara ini kepada AJK PMPMS untuk diambil tindakan. Untuk maklumat lanjut, boleh berhubung terus dengan Timbalan Penghulu kita, zamali dan cc kan email tersebut kepada penghulu dan ajk logistik. maklumat email mereka ada di blog ini, bawah tab AJK PMPMS 09/10

 3. Norain said,

  Assalamualaikum. Saya Norain. Saya akan ke Sheffield university pada pertengahan Sept nanti. Saya akan ke sana seorang diri sekiranya belum mendapat kawan yang akan pergi ke sana bersama2. Boleh tak saya dapatkan contact person dari PMPMS sekiranya saya memerlukan bantuan di sana? Email saya goldenrose1104@yahoo.com. Terima kasih.

  • mysheffield said,

   Saudari Norain boleh email Timbalan Penghulu PMPMS, saudara Zamali untuk bantuan. Email beliau boleh didapati di blog ini, bawah tab AJK PMPMS 09/10. Insya Allah, kami akan bantu seberapa mampu untuk melancarkan proses kedatangan saudari. Kami akan tambah satu tab lagi di blog ini mengenai FAQs mengenai Sheffield dalam masa terdekat.

 4. Munirah said,

  Salam,

  Saya ingin memohon jasa baik PMPMS utk mencari rumah utk kami sekeluarga yg akan ke sheffield pada september 2009 nanti. kami 4 beranak mungkin plus ngan helper..so kalau boleh ruma 3bilik dalam sewa <500… Terima kasih byk2. harap sangat mendpt bantuan semua…

  • mysheffield said,

   tindakan telah diambil

 5. dzu said,

  miss sheffield uk 1997

 6. ayu said,

  Salam alayk..

  Boleh nak mntk data sedikit dari PMPMS.berapa keluarga postgraduate yang ada di setiap kawasan kecil cth:darnall,city centtre,firth park dll.Kalau boleh emailkan pada saya.syukran.

 7. Md Nor Anuar Mohamad said,

  Assalamualaikum w.b.t,

  Saya merancang untuk sambung belajar (PhD) di Sheffield University pd Sept. 2012. Bagaimanapun, belum menjumpai supervisor yg sesuai. Mohon bantuan ahli-ahli PMPMS khususnya dari bidang mechanical engineering jika ada mengenali supervisor-supervisor yg baik & bersedia menerima pelajar PhD. Sekian, saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

 8. Prof. Dr. A Ghafar Ahmad said,

  Salam dari Malaysia
  Boleh saya tahu email address Penghulu sekarang?

  TQ
  Ghafar

 9. annie said,

  assalam,

  masih aktifkah blog ini?
  saya ingin ajukan sedikit soalan.

 10. shahimie said,

  Assalamualaikum.. sape2 ada saudara mara tinggal kt USA?
  minta tolong sangat2 inform sebab ada kes penipuan melalui jualan on9
  kwn saya kena.
  kalau boleh minta nama, alamat ngan no tel dan email sekali sedara mara tu sebab nak tukar alamat untuk selamatkan barang tu.
  Urgent
  kerjasama anda sangat saya hargai


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: